Forum » Ćwiczenia » Silownia- cwiczenia cardio, "Ładnie wygladąć czuć sie lepiej"
| mariki | Ćwiczenia cardio to najlepszy sprzymierzeniec w walce z nadwaga. Sa to cwiczenia na biezni, steperze, orbitreku, rowerku. Ja w ten sposob zaczymnam i koncze swoje cwiczenia na silowni. Przedewszystkim jak idziesz cwiczyc na silownie to masz dac z siebie wszystko i sie wypocic za wszystkie czasy, to nie miejsce na powole chodzenie na bierzni czy czytanie gazet jak robia to niektorzy. Cwiczysz po to zeby schudnac, robisz to dla siebie, miesiac regularnych cwiczen i zobaczysz jak zmienia sie twoje cialo i jak wzrasta twoja samoocena. Silownia na ktora chodze jest naprawde olbrzymia, i na wszystkich scianach sa lustra. Czulam sie fatalnie i na poczatku wogole sie w nich nie przegladalam.Pozniej zrozumialam ze lepsze efekty osiagam gdy ide na silownie ladnie wymalowana, w nowych butach i ladnym dresie. Jesli ktos chcial mogl powiedziec"co za wieloryb" ale na pewno nie mogl mi zarzucic ze wygladam brzydko i niechlujnie. Pisze o tym bo czesto i dac na aerobik czy silownie czesto zapominamy ze tam tez nalezy wygladac jak czlowiek i ze trzeba sie sobie podobac. Dziewczyny czesto przychodza bez makijazu z tlustymi glowami, faceci w koszulkach z dziurami pod pacha i w byle jakich rozciagnietych dresach. Jak wygladasz zle to tak wlasnie bedziesz sie czuc. |
| anianina | Czyli katowanie się na maksa? A cóż to ma wspólnego ze zdrowiem? Szybko skończy się jakąś kontuzją. To powinien byc "wellness", niekoniecznie fitness. Cwiczenia mają w konsekwencji dawac poczucie zadowolenia i komfortu fizycznego. Katowanie się na maksa to przestarzała filozofia aktywnosci, która na dłuższą metę się nie sprawdza. |
| jatruskaffka | Zgadzam sie! Ciuchy ''po domu'' nie powinny byc ciuchami ''na silownie''!! Chociaz jesli chodzi o makijaz, to chyba masz na mysli delikatny, albo tranparentny bo niestety siodme poty i makijaz teatralny nie ida w parze. |
| mariki | Hej Jatruskaffka. Jasne, ze po miesiącu ćwiczeń przyzwyczajasz się. Ja mialam zakwasy przez pierwszy tydzień, a potem już nic, co najwyżej czuję jak pracują mi mięśnie, ale to jest akurat przyjemne, bo wiem że coś się zaczyna dziać i to coś dobrego :). Dłużej zmagałam się z motywacją, żeby nie przestać ćwiczyć. Odchudzam się od 1 lutego, straciłam 6 kilo, a na siłownię latam 5 razy w tygodniu. Otoczenie zauważylo że wyładniałam i ich komplementy też są mobilizujace. Odchudzanie to nie wszystko trzeba ćwiczyć, kształtować swoje ciało, dbac o jędrność skóry. |
| legalnabrunetka | Hmm a jak dlugo jestes w silowni na godzinke czy wiecej>??? |
| mariki | Zwykle godzinę i 20 minut, ale czasem mi sie zdarza ćwiczyć 2h. Zaczynam od orbitreku, potem steeper, rowerek lub bieżna na to wszystko przeznaczam okolo 30 minut, a potem ćwiczenia siłowe najpierw na nogi, potem ręce w przerywnikach brzuszki. Siłowna na która chodzę jest największa w moim mieście i naprawdę jest mnóstwo przyrządów. |
| ania57 | No tak ale eby tak czesto latac na silownie to trzeba jeszcze miec kase!!!A dwa nie kazde cwiczenia na silowni sa odpowiednie zeby odchudzic dana czesc ciala,mnie tylko szpeci ogromny brzuch a reszte mam w normie i jak bym biegala to nozki zrobia mi sie jak patyczki,a biodrka chyba juz calkiem znikna!!!!skad wiedziec na silowni czego uzywac ,zeby dana czesc ciala zmiejszyc.Malo tego ziec jak chodzi na silownie to super wyglada,jak tydzien zawali od razu przybiera,wiec co to oznacza????? |
© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt