niemamowy7
 | OWIJANIE CIAŁA FOLIĄ:
Zabiegi , w których stosuje się owijanie ciała folią lub bandażami wykonywane są w gabinetach kosmetycznych. Owinięcie ciała folią (we właściwy sposób) powoduje ,że nałożone wcześniej na ciało preparaty nie wysychają na skórze, a pod wpływem ciepła są lepiej przez skórę przyswajane, bandaże czy folia sprawia ,że ciało poddawane jest lekkiemu drenażowi i tym samym przepływ limfy jest lepszy (likwiduje to obrzęki i zastoje limfatyczne). Bandaże w gabinetach nasączane są specjalnymi preparatami o działaniu antycellulitowym , pojędrniającym, wyszczuplającym. Owijanie można stosować w domu , po uprzenim wmasowaniu kremu antycellulitowego czy wyszczuplającego i ponownym nałożeniu warstwy tego kremu na skórę - ale nie radzę chodzić w tym opatrunku cały dzień! Po co?! Wystarczy ok. 40- 45 minut (można robić taki zabieg codziennie) i masować - i oczywiście gimnastyka(jeśli mięśnie będą wygimnastykowane to nogi będą zgrabiniejsze). Z takim okładem można sobie poleżeć pod ciepłym kocem lub być w tym czasie w ruchu (dla szybszego spalenia kalorii polecam domowe porządki) 2008-04-20 21:26:04 odpowiedz |
niemamowy7
 | Doklejajcie swoje domowe sposoby upiększająco/wyszczuplająco/pielęgnacyjne jakie stosujecie-na pewno wiele na tym każda z nas skorzysta, może czegoś nowego sie nauczymy od siebie ;) 2008-04-20 21:27:51 odpowiedz |
arwenia
 | Od niedawna stosuję peelingi z kawy na cellulit - działa - już jestem gładziutka, a stosowałam ten zabieg zaledwie kilka razy, ale nie mam zamiaru przestawać, bo to bardzo mi sie podoba:)
Przepis: Bierzemy kubek, wsypujemy kawę (taką sypaną) - około 4 czubatych łyżeczek, albo kto ile woli i zalewamy wrzątkiem tak aby woda pokryła kawę i ją zaparzyła. Czekamy aż wszystko ostynie i wybieramy się pod prysznic - tam moczymy ciało i nakładamy peeling na uda i tyłek, masując dość intensywnie, wszystko zostawiamy jeszcze na pare minut na ciele i później spłukujemy:)
Można jeszcze aby poprawić efekty najpierw zrobić peeling, a później owinąć się folią aby lepiej zadzialało wszytsko:) 2008-04-21 07:56:39 odpowiedz |
niemamowy7
| Do peelingu z kawy można też dodać oliwkę niemowlęcą lub jaką tam macie pod ręką i sok z cytryny. Ja również robie taki peeling na twarz-tylko trzeba delikatniej wcierac żeby nie podrażnić delikatnej skóry :) Oczywiście przed takimi zabiegami trzeba najpierw pamiętać o dokładnym oczyszczeniu/umyciu skóry ;)
MASECZKA Z DROŻDŻY:
Maseczka świetnie matuje błyszczącą skórę, nadaje się do cery tłustej i mieszanej. Oczyszcza i zwęża pory skórne.
Sposób I: Drożdże rozrabiamy na gęstą papkę z mlekiem (mleka bardzo mało bo się drożdże szybko rozpuszczają) i tę papkę nakładamy na twarz względnie dekolt, szyja, ramiona.
Sposób II: drożdże rozrobić z wodą,+ kilka kropelek soku z cytryny, + oliwa z oliwek (lub cos innego co wolicie-ja lubie oliwke dla dzieci) 2008-04-21 08:15:43 odpowiedz |
jeszczepaczek
 | Dałaś mi do myślenia z ta kawą:) i nastepny peeling zrobię własnie z niej;) Można tez dodac garstkę soli( ale wtedy nie na twarz) . Piekny zapach bedzie jak dosypiemy łyżke cynamonu.
Generalnie można chyba wszystko uzyć do naszych domowych sposobów;) pewnego pieknego dnia okazało sie,ze nie mam juz nic co moge użyc więc poszperłam w szafkach kuchennych i znalazłam niedojedzony miód , który sie skrystalizował , to był dopiero peeling;) Skóra mięciutka , gładka i pachnąca;) 2008-04-21 10:36:36 odpowiedz |
niemamowy7
| Ja sobie z solą też wypróbuję :D Kurczę ale będziemy piękne i gładkie :D
A z miodziku to już miodzio peeling :D kurcze moze moja mama ma taki gdzies w szafce ;) Popytam bo mnie to zacheciło niezmiernie :) 2008-04-21 10:52:15 odpowiedz |
gonia
 | Witam was wszystkie.Piszecie o tym owijaniu się folią,chciałam wam napisać,że ja również to robię,ale owijam się na noc.Smaruje się mleczkiem ujędrniającym z Garniera i owijam nogi,tyłek i brzusio.Nie mam tego całą noc,nieraz jak się obudzę to,to sobie ściągam.Raz ćwiczyłam z tą folią,ale tylko na brzuchu i muszę wam powiedzieć,że było super pot się lał jak diabli a po kąpieli czułam się wyśmienicie.Z tym pisaniem o takich domowych sposobach to dobry pomysł.Musze zrobić sobie ten piling z kawy.Pozdrawiam 2008-04-21 20:42:19 odpowiedz |
Kora
| Ja próbowałam owijanie folią ale nie mogę tego dłużej robić, bo robi mi się gorąco, zaczynam się dusić, niedobrze mi i serce mi zaczyna cholernie szybko i mocno bić...:( 2008-05-02 23:26:36 odpowiedz |
Beata
| Ja słyszałam ostatnio że ćwiczenie z foliią na brzuchu to nie jest dobry pomysł. Wypowiadał sie jakis pan od odchudzania że to nie są te efekty któych my oczekujemy. Można ale pod kontrolą.Pozdrawiam . 2008-05-06 14:54:30 odpowiedz |
Maryska
| Jak się coś takiego robi to zmniejszają się obwody bo wypacamy WODĘ z organizmu! To nie tłuszcz. Nie chudnie się w ten sposób.
Fakt że to robi dobrze na skórę, ale nic poza tym. 2008-05-07 21:50:50 odpowiedz |
niemamowy7
| No maryska chyba ze ktos pije 2 litry wody mineralnej dziennie i jeszcze iles herbat do tego tak jak ja.
Ja tam uwazam ze skoro mi nie szkodzi a pomaga chociazby na wyglad skóry to niech mi sie ta woda wypaca!!!Może wszystkiej nie zdołałam wysikać :P 2008-05-07 22:35:02 odpowiedz |
Maryska
| Ciężko zrozumieć to co napisałaś...
Wodę wypacasz w ten sposób niezależenie od tego ile płynów wypijasz na co dzień. 2008-05-09 15:53:55 odpowiedz |
Maryska
| Ciężko zrozumieć to co napisałaś...
Wodę w ten sposób wypacasz niezależnie od ilości płynów które wypijasz na co dzień. 2008-05-09 15:52:29 odpowiedz |
niemamowy7
 | Domowe maseczki/podaje link
http://maseczki.8am.pl/domowe.html 2008-04-26 10:01:09 odpowiedz |
niemamowy7
 | Maseczka miodowa na sprężysty biust i gładki dekolt
Do pół szklanki ciepłego mleka dodaj łyżkę miodu i drożdże w proszku, papkę nałóż na skórę na 10 minut. Efekt pojędrniający będzie lepszy, gdy przed nałożeniem kosmetyku zafundujesz tym partiom skóry zimny prysznic. 2008-04-26 10:21:35 odpowiedz |
magdusia
 | och o tych drożdżach zupełnie zapomniałam!!! a teraz chętnie bym i na twarz i na biust taką papke machnęła.....hmmmm.... a peeling z kawy szczerze polecam!!! ja dodaję kilka kropel żelu pod przysznic, wtedy ładnie się rozporwadza i wannęłatwiej domyć:) nie potrafię zawijaćsię w folię,szybko mnie to zniechęca, wszędzie wszystko cieknie mi i przecieka i się zsuwa..... bleee ... no nie umiem i już, zresztą, nie lubię paciać się za długo w łazience, męczy mnie to.... może ja nie baba?? hehe... 2008-05-14 10:36:49 odpowiedz |