Forum » Ćwiczenia » Wymienianie się dośwaidczeniem :)
| olcia90 | Zakładam ten wątek, ponieważ potrzebuje pomocy. Mówi się, że młodzi mają lepszy metabolizm, ale ja pomimo tego nie mogę schudnąć. Proszę tutaj o złote rady- dotyczące ćwiczeń i to najlepiej domowym sposobem i diet- ale niezbyt ekskluzywnych ;)Będę wdzięczna za każdą poradę. A moja motywacja???...Obejrzałam zdjęcia z gimnazjum i przypomniałam sobie jak wtedy podobałam się chłopcom- nie to co teraz. To raz. A dwa to w styczniu studniówka:)Trzeba wyglądać super. Więc plan paro- miesięczny |
| facet | "Złote rady" - pewnie każdy/każda powie Ci coś innego. |
| olcia90 | Dziękuję za zdroworozsądkowe rady:) Tylko z tymi posiłkami to jest tak..mam 18 lat i mieszkam z rodzicami, więc jem to co wszyscy, niestety nikt dla mnie oddzielnych posiłków gotować nie będzie. A przekonać rodziców do zmiany nawyków żywieniowych to jest problem;) |
| facet | To niech sobie ziemniaki wsuwają ;) ugotowanie ryżu w torebce to raptem 5 min. A sos i mięso jeść jakie zrobią ;) |
| olcia90 | Masz rację- 5 minut :) Rzeczywiście muszę spróbować. Dzięki |
| gaba | Hm złta rada. To przede wszystkim MŻ - czyli mniej żreć (przepraszam za dosłowność ale tak jest prawda). W naszym wieku to najlepiej, gdy się jest na diecie, spożywać ok 1500 kcl. I spokojnie możesz jejść to co reszta rodziny, a tam gdzie się da możesz pokombinować np. jejś chleb bez masła, albo sama komponować sobie śniadania :). Wiem, że tu głównie chodzi o rodzinne obiadki, które jesteś zmuszona jejść - chociaz na pewno są pyszne :). Pilnuj dawki kalori a ci się uda. Co do ćwiczeń. Hm w domu to najlepiej zrobić brzuchy zacząć od dziesięciu i zwiększać dawkę, pompki ;) na bicepsy, hm w internecie powinnaś znaleść ćwiczenia ABS, no i spokojnie możesz powtarzać to co robisz na rozgrzewce na w-fie. Skakanka i hula-hop są również wskazane. No i nie zapominaj o rozgrzewce przed ćwiczeniami i później po zakończeniu ćwiczn o rozciągnięciu mięśni. Polecam streching - powinnaś znaleść w internecie. Przedewszystki rób wszystko z głową, nie przemęczaj się od razu i stopniowo zwiększaj sobie ćwiczenia. Powinnaś chudnąć od 0,5 - 1 kg na tydzień - nie więcej bo będzie jo-jo :). Na pewno dsz radę. Aha no i niestety należy ograniczyć węglowodany, możesz zwiększyć białko - to dobre na zwiększenie masy mięśniowej. |
| olcia90 | Serdecznie dziękuję za bardzo cenne dla mnie rady. Naprawdę się przydadzą. A zasada MŻ jest świetna- powieszę sobie gdzieś w kuchni kartkę z takim napisem- świetne:)A kombinować rzeczywiście kombinuje, bo nie słodzę herbaty, smaruję tylko trochę chleb masłem, jem np. kanapki z samymi warzywami- to jest rzeczywiście dobre. Tylko mam jeszcze pytanie do tych ćwiczeń- czy np. mogę je wykonywać co 2, 3 dni czy konieczna jest tu regularność? |
| foka56 | Możesz spróbować co 2-3 dni pobiegać, a jesli nie dajesz rady, to rób sobie marszobiegi - 100 m truchcikiem, 500 m szybkim marszem i tak na zmianę. Stopniowo wydłuzaj truchciki. A do szkoły, zamiast kanapek, możesz zabrać np. miseczkę sałatki - tak robiła moja córa w liceum. Brała spore pudełko i ze 3 łyżeczki lub widelczyki. Sama miała trudności, zeby się "załapać", wiec chudła :):):). Życzę sukcesów! |
| gaba | Ja myślę że na początkui co 2 - 3 dni wystarczy możesz w tedy np. dłużej poćwiczyć z jakąś godzinę półtory. Wiesz nic na siłę, bo się zniechęcisz :). W końcu wejdzie Ci w krew i nie będziesz sobie wyobrazała dnia bez "przeciągania się " :). |
| olcia90 | A jeszcze zapomniałam zapytać o najlepsze ćwiczenia na biodra- takie, które Wam pomagają. To jest mój najgorszy problem- a wiem, że najtrudniej zwalczyć właśnie tłuszczyk z bioder. |
| MARTYNIKA | 1. jeść często min 5 razy dziennie, ale małymi porcjami. Tak, żebyś nie czuła głodu, bo jak zrobisz się głodna, to się nawpychasz i po całym tygodniowym wysiłku. |
| olcia90 | Dziękuję bardzo za tak cenne i dobrze zebrane rady. Wydrukuję je sobie i powieszę przy biurku :) Dziękuję i pozdrawiam. |
| olcia90 | Te truchciki to świetna sprawa. Ojej tyle tych rad, że czasu mi zabraknie na takie ciekawe ćwiczenia. Już sobie ułożyłam plan. Żeby było na zmianę i ciekawie. Ojej ja już widzę siebie - sportsmenkę oczami wyobraźni ;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za rady:* |
© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt