Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Diety » PROBLEM

Diety - PROBLEM

asiulek.k

mam pytanko czy wy też macie podczas odchudzania problem z załatwianiem. Ja załatwiam się raz w tygodniu to chyba troszkę za mało. Herbatki przeczyszczające nie pomagają. Co kam zrobić żeby to poprawić. Chę dodać, że mi się po prostu nie chce.
2008-02-19 21:42:25

odpowiedz
Olka

Ja też miałam taki problem i lekarz stwierdził że to tzw. zespół jelita drażliwego. Zmiana diety na regularne posiłki więcej produktów bogatych w błonnik i samo minęło. Czasem wraca, ale wystarczy rozsądnie podejść do swojej diety i będzie ok.
Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami, że błonnik to podstawa :-).
2008-06-14 11:23:41

odpowiedz
malinia

http://www.colonc.pl/
2008-06-02 19:37:08

odpowiedz
malinia

Hello :)
Ja też zawsze miałam problem z zaparciami i wzdęciami. Herbatki są dobre na wypróżnienia, ale bolą mnie po nich jelita ze względu na gazy :) Dwa miesiące temu wynalazłam środek o nazwie Colon C. Dostępny jest w 3 rodzajach: zielony-normalny(200g lub mniejsze opakowanie, ale sie nie opłaca; kupowałam w aptece za nicałe 30zł - starcza na ok 3 tygodnie, jesli stosuje sie rano i wieczorem), czerwony-slim dla osób odchudzających się (300g) na allegro za 29.99 i colonc light chyba z myślą o diabetykach. Mi pomógł i do dziś sprawdza się rewelacyjnie, nie rozleniwia jelit, wypróżniam się codziennie a nawet czasem 2 razy i zapomniałam juz całkiem o moich bolących jelitach. To nie jest reklama, podam linka dla zainteresowanych http://www.colonc.pl/
Powodzenia!
2008-06-02 19:32:58

odpowiedz
marcela

www.herbalrx.pl tam jest super produkt co się nazywa yerbadiet. Polecam. Działa niesamowićie.
http://herbalrx.pl/index.php?products=product&prod_id=9
2008-04-29 15:03:08

odpowiedz
mariki
mariki

no niestety tez mam ten problem, czasem nie zalatwiam sie przez 2 dni i robie sie wrecz zielona na twarzy :) i chce mi sie wymiotowac. Zadne herbatki mi nie pomagaly, w ubieglym tygodniu zastosowalam xenne extra i pomoglo. Nie chce jednak uzywac tego wiecznie bo jak sie uzalezni moj organizm to bez tabletek sam nic nie zdziala. Ostatnio bedac u lekarza powiedzialam o tym mojej pani doktor, odpowiedziala ze to normalne, ze organizm sie broni i ze powinno to ustapic.
2008-03-10 17:25:56

odpowiedz
aska31

też miałam ten problem, ale przeszłam na dietę oczyszczającą i teraz chodzę do ubikacji nawet i 3 razy dziennie. od listopada co rano piję szklankę wody z octem jabłkowym na czczo /1/3 octu jabłkowego i dolać ciepłą wodą/. Jak nie ma octu jabłkowego, to sok z cytryny z ciepłą wodą i obowiązkowo 3 suszone śliwki - pamiętaj - na pusty żołądek!
2008-03-01 21:10:05

odpowiedz
basia

więcej nabiału ja też na początku to miałam i zioła uspakajające
2008-02-21 20:24:11

odpowiedz
szpilka

A to ciekawe. Ja też mam z tym problem. Zaczne pić herbatki przeczyszczające, to powinno zadziałać na mnie.
2008-02-25 21:03:15

odpowiedz
agag

Polecam blonnik :) rano i wieczorem 2 tabletki a o problemach z przeczyszczaniem zapomnicie :)
2008-03-13 13:53:08

odpowiedz
giselle

Tak, blonnik to najlepsza rzecz na problemy z przeczyszczaniem, tylko ze ja bym polecala zamiast w tabletkach dostarczac blonnik w diecie: jesc musli, pelnoziarniste pieczywo i brazowy ryz, a do tego duzo warzyw, nawet mrozonych,dobre sa te gotowe mieszanki z frosty i owocow, przde wszytskim jablek! przy okazji mozna witaminy uzupelnic!
2008-03-16 18:41:19

odpowiedz
kinzia

witajcie, blonnik w tabletkach jest ok tylko trzeba pamietac zeby pic duuuuuzo wody
2008-03-19 17:22:39

odpowiedz
sopelek
sopelek

dziewczyny jesli macie taki problem to proponuje jesc w niewielkich ilosciach pestki dyni co poprawia ten proces no i jabłka zawsze dobrze działały na zaparcia -z tego co wiem .
2008-04-11 09:14:53

odpowiedz
sun

Witajcie, ja jestem na DIECIE SB i tez spotkał mnie tez problem. pomaga picie siemienia lnianego(zawiera błonnik i jest bardzo zdrowe).herbatek pije mase i nic nie pomagaja.Pije zielona czerwona jakies mieszanki ziołowe..ale nie jem weglowodanów dlatego mnie blokuje.I trzeba pamietac o duzej ilosci wody przez cały dzien. O i kapusta kiszona tez podobno pomaga, i sok z cytryny.
2008-04-16 13:04:45

odpowiedz
Roksana

czesc tez mam problem z załatwianiem,
po cwiczeniach chce mi sie wymiotować...;/
gdy jem posiłek o17 pozniej czuje sie ociazała..ciagle czuje w gardle jedzenie;/ tak jak bym miała zwymiotowac pije zielone herbatki 3-4szklanki dziennie i nic;/
2008-04-16 19:39:07

odpowiedz
Karolina

Moze masz przepukline przelyku tak to brzmi, mozna sprawdzic na gastroskopii najlepiej wowczas jesc malo a czesto tak zeby jedzonko nie wracalo i przed snem najpozniej o 19.00 jak chodzisz np spac o polnocy zastosuj takie odzywianie a na pewno Ci pomoze :)
2008-11-03 11:32:42

odpowiedz
budrys
budrys

polecam SENES ( w aptece każdej powinien być za grosze ) - piję w formie herbaty raz dziennie - nie mam absolutnie żadnych problemów !
2008-06-27 14:40:32

odpowiedz
gosiaczek1977

dziekuje za rade:) zastosuje i zobaczymy
2008-06-28 14:47:16

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt