Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Diety » 12maja dieta Gabonki:)

Diety - 12maja dieta Gabonki:)

magdusia
magdusia

Hej! Wiem, że jest nas parę sztuk, które zaczynamy w poniedziałek 12. maja dietkę oczyszczającą, którą zapoczątkowała Gabonka:) Ja tutaj u Was jestem świeżynka, stronka ciągle ma dla mnie tajemnice więc pomyślałam sobie, że łatwiej i szybciej będzie nam się tutaj kontaktować w sprawie dietki:) Możemy tu pisać swoje obawy, pytania, doświadczenia na bieżąco... motywować i wspomagać przez cały najbliższy tydzień, a może i Gabonka zechce nam ewentualnie patronować?? zamiast odpowiadać ciągle na te same pytania na blogu:))) Co Wy na to?? No to do poniedziałku proponuję podbić listę, zrobić zakupy, zebrać info i.... do dzieła!!!!
2008-05-08 17:01:58

odpowiedz
magdusia
magdusia

Pierwszy dzień mogę chyba uznać za zamknięty:))) Zaczełam dzień od jabłek, potem poszły 2 banany i 3 suszone gruszki, mały sok z grejfrutów i szklaneczka świeżego z pomarańczy, po fitnessie pół melona i jabłko, bo coś czułam niedosyt.....:) do tego woda, woda, woda i kawa + 2 szklanki czerwonej herbaty z żurawiną...... jestem wykończona, bo ja durna na owocowym dniu poszłam na pilates, i to okej, ale jeszcze zostałam na stepp i to był gwóźdź do trumny.... na steppie byłam zresztą po raz pierwszy, bo do tej pory uważałam, że nie mam takiej kondycji...... nie było źle, ale padam na twarz.... papa do jutra! dla mnie jutro warzywka..... mniaaaaammmm aż nie wiem od czego jutro zacząć!!!!! no a co u Was?? piszcie piszcie jak zleciał Wam poniedziałek, 1 dzień na naszej dietce:) możecie pisać w formie odpowiedzi na ten wpis..... to taka moja propozycja porządkowa:))) (ciągle forum i blogowisko ma dla mnie wiele tajemnic...)
2008-05-12 22:01:06

odpowiedz
xandre

Dołączam się i ja :) W grupie raźniej. Mam na jutro przygotowany kiść winogron, 2 jabłka, 1 pomidora...mam nadzieję, że starczy :/
2008-05-11 21:20:21

odpowiedz
gorgola

o ja też bardzo chętnie sie dołącze!!! W grupie raźniej:)
2008-05-10 15:52:51

odpowiedz
magdusia
magdusia

Uzyskałam zgodę Gabonki na wszelkie tutejsze poczynania z jej dietką:) W jej blogu we wpisie z 8 marca jest plan dietki oczyszczającej, która to mamy sobie zaaplikować:) Za tym wpisem podam ogólny plan i zasadę, dieta trwa tylko 6 dni i tylko te 6 dni ją stosujemy, potem w ciągu roku mozna do niej wracać, gdyż w ciągu tego prawie tygodnia tak naprawdę dostarczamy wszystkie podstawowe składniki (no może oprócz ryb....dlatego też stosujemy ją czasowo:)
Dzień 1: OWOCE (z bananami)
Dzień 2: WARZYWA
Dzień 3: RYŻ + KASZE
Dzień 4: DRÓB (mięso + wędliny)
Dzień 5: PIECZYWO (chrupkie, płatki, sucharki...+soki)
Dzień 6: NABIAŁ
Można do 3kg zrzucić, ale uwaga! niekoniecznie, szczególnie, gdy juz jakieś sukcesy odchudzaniowe mamy za sobą:) Najważniejszy apekt oczyszczania i grupowania składników pokarmowych, taka wariacja diety niełączenia:)
2008-05-09 10:10:55

odpowiedz
gosia
gosia

Podbijam Listę :-). Część zakupów zrobiłam wczoraj (piękne marchewki, gruszki, jabłka). Reszta później. Weekend będzie ciężki - 2 komunie, ale postaram sie zachować nieco umiaru hehe. Pozdrawiam.
2008-05-09 09:35:37

odpowiedz
Maszka

Witam Magdusię
Weszłam przypadkiem na tę stronę i bardzo mi się podaba.Też mam "trochę" do zgubienia.
Cały czas piszą tu o diecie gabonki i ty też. Jak ją tutaj znalezć.
Chetnie też bym ją z Tobą rozpoczęła.
Pozdrawiam Maszka
2008-05-08 20:39:38

odpowiedz
gosia
gosia

Wejdż na blog "gabonek" i tam we wpisach, 8 marca jest opisana ta dietka. Jak nie znajdziesz to później opiszemy ją tu na forum. Pozdrawiam.
2008-05-09 09:36:51

odpowiedz
gabonek
gabonek

A ja Was bedę wspierała , dopingowała i motywowała !
2008-05-09 10:49:06

odpowiedz
gosiaczek

a czy są jakieś ograniczenia wagowe w ilości zjadanych składników/dziennie?
2008-05-09 17:46:51

odpowiedz
gosiaczek

Witam,
chciałam też się do Was przyłączyć, tylko mam parę pytań czy składniki rozpisane na każdy dzień dodajemy do tego co jedliśmy w poprzednich dniach czy tylko te składniki z danego dnia np kasze?
pozdrawiam!!!
2008-05-09 11:11:13

odpowiedz
magdusia

hehe... też o to pytałam Gabonkę:) nie łączymy, jemy osobno, np dzień kaszowo-ryżowy to praktycznie sama kasza lub/i ryż praktycznie na sypko.... ale do woli:) tam chyba można jakieś pare kropel oliwy dodac albo jogurtu nat. ale to nie jestem pewna......
2008-05-09 12:24:52

odpowiedz
kaja115

Witam!!!!
chce się do was dołączyć :) mam nadzieję, że dam rade - ale zastanawiam się nad jednym???? Jak Gabonce idzie tak dobrze to odchudzanie jak dieta jest tylko tygodniowa???? wiem wiwm - nawek żywieniowy itd. ale....... czy ja to wytrzymam????
2008-05-09 13:57:03

odpowiedz
gabonek
gabonek

Już Ci odpowiadam: bo po diecie tej nadal dopieram sobie składniki niskolaloryczne, jem mniej, zato co 2,5-3 godz. głównie składniki z tej diety, ale już wymieszane. Dużo się ruszam, dwa razy w tygodniu aerobic, raz basen, w domu dziennie calanetics, 300 brzuszów oraz 4 km rowerek stacjonarny. Dużo piję wody, herbat (kawę 1-2 dziennie, a potem już inkę), i żyję bez słodkiego. Wszystko jest możliwe, tylko trzeba tego bardzo chcieć !
2008-05-11 06:18:24

odpowiedz
magdusia
magdusia

Ja podobnie działam od ponad 3 miesięcy - to najlepszy sposób na całe życie, czasem warto wpleść jakieś fajne dietki czasowe, żeby było ciekawie:)))) Grunt to zdrowy rozsądek, wtedy wszystko jest zdrowe:))) dzień1......
2008-05-12 08:46:52

odpowiedz
kaja115

Jeeeeeeeejku!!!!!!!!! Ile Ty masz samozaparcia w sobie !!!!!!!!!!!! Jaaaa tez tak chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008-05-11 20:17:20

odpowiedz
gosiaczek

czy są ograniczenia wagowe w ilości zjadanych składników każdego dnia? czyli od poniedziałku zaczynamy!!!
2008-05-09 17:45:35

odpowiedz
gosiaczek

Super!czyli od pon zaczynamy!!!napiszcie jakie owoce, warzywa czy nabiał wybieracie!czy są ograniczenia wagowe???bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
2008-05-09 17:43:01

odpowiedz
woofik87
woofik87

Ja tez od poniedzialku zaczynam dniem owocowym. Rozumiem, ze owoce tego dnia sa bez ograniczen????? Bede jadla jablka, pomarancze, ananasa, melona i winogrona. Banany chyba sobie daruje, ale kupie jeden na wszelki wypadek. Dzien warzywny i owocowy to dla mnie luzik, ale kaszowo-ryzowego to sie boje. Zycze powodzenia sobie i wszystkim dziewczynom zaczynajacym.
2008-05-09 23:25:53

odpowiedz
gabonek
gabonek

Tak, owoce, jaki inne skałdniki są bez ograniczeń. Na tej diecie nie głodujemy, jemy w takich ilościach, by nie chodzić głodne, czy przesadzić z ilością do minimum, a potem np. zemdleć. Jemy same niskokaloryczne produkty, wiec ogranizm żeby je strawić tez zużywa enegii, a bilans energetyczny wychodzi na "minus", czy sie chudnie. Prawie taka zasada: im wiecej jesz, wym więcej chudniesz, ale nie przesadzamy też z ilością w drugą stronę. NIe głodzimy, nie przejadamy się !
2008-05-10 07:36:45

odpowiedz
nitka88
nitka88

Ja zacznę dniem kaszowo-ryżowym, a skończę drobiowym. Z resztą dni jeszcze zobaczę :)
2008-05-10 20:50:36

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt