Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Moja historia » Zrzuciła 17kg w 4 miesiące

Moja historia - Zrzuciła 17kg w 4 miesiące

julka
julka

Witam. Pragnę się podzielić z Wami moją historią odchudzania.Na początku odchudzania ważyłam 82kg przy wzroście 168cm.Moją nadwagę uświadomił mi lekarz endokrynolog na wizycie kontrolnej, która była 15.11.2007 roku.Wtedy też zapytał mi się czy chcę schudnąć.Bardzo tego chciałam tylko nigdy nie miałam silnej woli i moje podejścia do odchudzania kończyły się fiaskiem.Nigdy nie byłam osobą szczupłą,a dwie ciąże dołożyły jeszcze swoje.Dostałam od lekarza dietę redukującą 1200kcal i oczywiście zaczęłam chodzić na aerobic, do tego jeszcze tabletki Zelixa, ale z tabletek bardzo szybko zrezygnowałam z powodu złego samopoczucia. Także została dieta i ćwieczenia - nie tylko te na aerobicu,ale również w domu.Dietę sobię skróciłam do 800kcal dziennie i zawsze zapisywałam co zjadłam w ciągu dnia. Oczywiście zero słodyczy, białego pieczywa, ziemniaków - tylko sama kasza gryczana z warzywami,gotowane warzywa,owoce, jogurty i kefiry do podstawa,otręby,a na przegryzkę suchary z pełnoziarniste a na obiad kotlety sojowe lub gotowane piersi z kurczaka.No i bardzo dużo wody piłam w ciągu dnia. Na początku było mi ciężko przystosować się do takiego jadłospisu,ale kiedy oglądałam zdjęcia z poprzednich wakacji obiecałam sobie że taka już nie chcę być.Dodatkowo obok aerobicu chodziłam jeszcze na spacer w podciścnieniu,który pomaga modelować sylwetkę.
Następną wizytę u lekarza ze sprawdzeniem wagi miałam 19.03.2008 roku i do tego czasu miałam schudnąć 7kg. Wielkie było zaskoczenie mojego lekarza kiedy weszłam na wagę i ważyłam 65kg - to 17kg mniej w cztery miesiące. Bardzo byłam z siebie dumna i nadal jestem. Kontroli lekarskiej już n ie potrzebuję,ale nadal uważam co jem i ile zjadam w ciągu dnia kaorii, chociaż już tego nie zapisuje.Pragnę zrzucić jeszcze 10kg,ale już w trochę wolniejszym tempie. Według mnie do odchudzania najważniejsze co jest potrzebne to silna wola,ale to bardzo silna, bo zniechęcenie szybko przychodzi kiedy nie widać na początku efektów. A żeby pierwsz efekty były widoczne potrzeba przynajmniej miesiąca intensywnego odchudzania. Także dziwczyny nie poddawajcie się, bo wszystko zależy od waszej silnej woli.Ja jestem teraz szczęśliwszą osobą niż jeszcze rok temu.
2008-04-17 12:27:33

odpowiedz
opalona
opalona

witam czytałam Pani historię i jestem pod wrażeniem:)ja również wzięłam się w garść 9.09 i w 5 dni schudłam 3,5kg jestem zachwycona jk narazie idzie mi dobrze oprócz diety chodzę na silownię w pon ,środy i piątki po 1,15min a we wtorki czwrki i soboty chodzę na rowerek pod ciśnieniem daje nie zle popalić ale po którymś razie jest juz forma:)Czy dużo pani zżuciła na tym spacerze po d cisnieniem?

pozdrawiam Angela
2008-09-17 11:51:08

odpowiedz
pyza

witam szukam pomocy w odchudzaniu moze ktos sprobuje ze mna damy rade
2008-10-10 09:52:58

odpowiedz
pyzia

witam ja rowniez przeczytalam historie odchudzania ja tez ciagle szukam silnej woli ale ciezko mi to idzie ciagle jej brakuje moja waga to 80kg wzrost173 moja najlepsza waga to 65kg jak do niej wrocic pomozcie cos mam36lat 6lat pracowalam na moja terazniejsza wage ale mam jej juz dosyc
2008-10-10 09:49:39

odpowiedz
angela22

Gratulacji takiego wyniku,ja strasznie sie roztyłam po ciąży i trudno mi teraz dojść do wagi z przed ciąży, ale w tej chwili odchudzam się już 2 tygodnie i schudłam już 2 kilo, ale jednak wole żeby moją walkę z otyłością kontrolował lekarz. Dzięki tej stronie i czytając wypowiedzi wypowiedzi uczestniczek w forum, wreście znalazłam w sobie motywacje, wiem że będzie trudno ale muszę znaleść w sobie silną wole aby uzyskać swoją wymarzoną figure
2008-05-16 15:58:53

odpowiedz
martas19

Cześć. Gratuluje wytrwałości. Ja dzisiaj właśnie podjęłam decyzję, że sama to sobie napewno nie poradzę i idę do lekarza poprosić o wskazówki. Mam nadzieję, że mi się uda. Proszę trzymajcie kciuki.
2008-05-06 08:05:58

odpowiedz
stokrotka

gratulacje 17 kilo to durzo a ja schudłam 6 kilogramów w miesiąc
2008-05-04 12:49:42

odpowiedz
zosia

to może to szybko wrócić do ciebie,bo 6kg w miesiąc to nie zdrowe!!!założę się że wróci i to z nadwyżką niestety a wiem z własnego doświadczenia:(
2008-07-01 08:31:39

odpowiedz
viola68

napisz jak to zrobiłas???
2008-05-22 14:56:33

odpowiedz
gesellka

hej
podziel sie jak ci sie udalo zrzucic 6 kg w miesiac
bede bardzo wdzieczna
g.
2008-05-18 21:00:44

odpowiedz
aneta24

6 kilo w miesiac?Rany jak ty to zrobilaś?Mogłabyś podzielić sie swoją receptą???:)Ja w czasie ciąży strasznie przytyłam i mimo iż minął rok po porodzie nie daje rady zrzucić zbędnych kg.nie mam motywacji chociaż za każdym razem gdy przymierzam jakies ciuchy i nie moge sie w nie zmiescic przysiegam sobie ze zaczne dbac o siebie.ale to trwa krotko.prosze napisz co robilas ze tak szybko schudlas.pozdrawiam.
2008-05-18 13:22:26

odpowiedz
opalona
opalona

witam ja schudłam w 5dni 3,5kg:)jak sie mniej je i cwiczy to sa nie złe efekty i szybkie:)
chodze 3razy w tyg na silownie i 3razy w tyg na rowerek pod ciśnieniem zobaczymy efekty po miesiącu:)

pozdrawiam angela
2008-09-17 11:53:46

odpowiedz
angela

witam ja sie odchudzam od zeszłego tygodnia schudłam w 5ni 3,5 kg.:)chodzę na siłownie 3 razy w tyg po 1,15min i 3 razy w tyg na body speys rowerek w podciśnieniu i oczywiście mam ostrą dietę,:)a tez mi cięzko było na .początku.Ale,niestety ćwiczyć trzeba jest inne ciało.

w razie pytań to mój meil Angelaa29@interia.eu
2008-09-16 12:52:42

odpowiedz
bombelek

witaj, ja dopiero zaczynam, motywację mam ponieważ nie mogę chodzić jak dawniej.Powiedz proszę jak uzyskałaś taki wynik w miesiąc.
2008-05-09 19:29:22

odpowiedz
ania

hej jestem ania chciałabym schudnąć tak ok.5 kg. mam duże uda zazdroszcze ci twoich wyników i będe sie stosować do twojego przepisu
2008-05-02 10:16:20

odpowiedz
Ewelka

Witam. Szczerze to bardzo Ci zazdroszczę, że udalo Ci sie tyle schudnac i w tak krotkim czasie, gratulacje!! Jak Ty to zrobilas?? Nie mialas kryzysow, itp?? Bo ja tez baaaardzo chcialabym schudnac... Tak okolo 10 kg... Ale jak tylko zaczynam to zaraz sie zniechecam, znow zaczynam duzo jesc i przez to tyje jeszcze bardziej... I to jest straszne...
2008-04-27 22:42:53

odpowiedz
ewa

ja w 3,5 miesiąca schudłam 10 kg. Mam 40 lat i to nie moja pierwsza walka z nadwagą, ale chyba pierwsza w pełni rozsądna i racjonalna. Zmieniłam sposób odżywiania na zdrowy i małokaloryczny. Ale nigdy nie jestem głodna. Czasami nawet pozwalam sobie na kawałek czekolady czy loda :). I chyba właśnie o to chodzi. Nie żeby szybko dużo schudnąć i wrócić do dawnego odżywiania z efektem jojo w niedługim czasie , tylko aby całkiem zmienić przyzwyczajenia kulinarne. Wszystkim życzę również sukcesów w walce z kilogramami.
2008-05-18 12:53:40

odpowiedz
kingaa85
kingaa85

Zgadzm się w 100% z Ewą!!! Ja właśnie 4 miesiace temu zmieniłam nawyki żywieniowe i schudłam 12kg (jeszcze 13kg), do których już się powoli przyzwyczaiłam, a wiem, że żeby nie przytyć, będę się musiała do nich stosowac do końca życia. Dlatego też, uważam za bezsensowne te wszystkie głodówki, bo kiedy już się osiagnie oczekinawną wagę, wraca się też do poprzedniego... życia :) Czyli je się tak samo i tyle samo co przed "dietą" i tak własnie powstaje efekt jo-jo.
A tak na marginiesie dziewczny: zdrowe chudnięcie to między 0,5kg a 1kg tygodniowo. Jak się chudnie wiecęj, to nie ubywa tłuszczu, tylko wody - co jest dość logiczne. Pozdrawiam.
2008-05-21 15:47:50

odpowiedz
didi21
didi21

dziewczyny jak wy to robicie??????
ja mam 21 lat i każda moja walka z kilogramami kończy się ich jeszcze większą ilością:(
a do lekarza trochę krępuje się iść no i co tu zrobić?
2008-05-21 15:20:59

odpowiedz
nihasa

czesc jestem tutaj nowa :) Zawsze mialam problemy z nadwaga...mam dopiero 20 lat a moja waga przy wzroscie 176 wynosila 93 kg...jakos nigdy nie potrafilam sie zmotywowac...az w koncu ktoregos dnia powiedzialam dosc! A było to 4 tyg temu...i wiecie co w ciagu 4 tyg schudlam 7 kg!! To co widze motywuje mnie jeszcze bardziej! Z ubran rozm. 44 teraz chodze w rozmiarze 40 a chce dojsc do 38 :) Ubrania sprzed 4 lat sa na mnie dobre na reszcie nie musze sie zapinac w spodniach "na wdechu" i udawac ze jest ok! Ale to tez kosztuje mnie troche pracy. Zrezygnowalam kompletnie ze slodkich rzeczy nie jem zadnych slodyczy cukierkow ciastek owocow ktore sa bardzo kaloryczne..nic co jest smazone ziemniakow. Do tego 2 razy dziennie cwicze a6w i cwiczenia na nogi i posladki. Stracilam w pasie juz 6cm a biodrach 5 i w kazdym udzie 5 bo uda i brzuszek to moja zmora. Do tego nie jem pieczywa tylko to lekkie wasa..pije 2 razy dziennie po 0,5 l czerwonej herbaty...i kupilam suplement diety Apptrim! Jest swietny poniewaz sprawia ze nie jestem w ogole glodna! Teraz wiem ze naprawde warto! Moja walka trwa dalej chce schudnac do pazdziernika...czyli nowego roku akademickiego jeszcze 12kg i mam nadzieje ze mi sie uda! Tak więc trzymajcie za mnie kciuki! ;)
2008-06-16 14:46:02

odpowiedz
ewelka20

Hej, też jestem tutaj nowa i mam tyle samo lat co Ty. :) No więc zaczne od tego, że gratuluje takich świetnych wyników, kurcze naprawdę Cię podziwiam, że to wszystko wytrzymujesz, bo wiem jak ciężko jest nie jeść słodyczy, owoców i nawet pieczywa zwykłego... Też bym bardzo chciała schudnąć, tak około 10 kilo i też do nowego roku akademickiego. Możesz mi dać jakieś swoje rady? Np czego najwięcej jesz i co robisz w chwilach kryzysu i łakomstwa? Będę baaaardzo wdzięczna. :) Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów. :)
2008-06-17 00:05:28

odpowiedz
nihasa

no wiec najwiecej jem warzyw pod rozna postacia gotowanych surowych tym sie zapycham jak jestem bardzo gldona slodkiego to wtedy pewnie zjem jakis owoc np truskawki sa pyszne slodkie i zapelniaja a tak to kolacja najpozniej o 16,30i to zazwyczaj jakis twarozek z pomidorem albo tez warzywa ogolnie duzo chudych rzeczy. No i cwiczenia cwiczenia i jeszcze raz cwiczeni..licze tez kalorie i staram sie nie przekroczyc 1200 to naprawde nie jest takie trudne jak myslalam :) wystarczy troche samozaparcia :)
2008-06-17 07:43:28

odpowiedz
ewelka20

Ahas, dzięki:) I tak po 16.30 już nic nie jesz? A o ktorej mniej wiecej chodzisz spac? Jeju ale jestem w szoku, że Ty to wszystko wytrzymujesz... :) A mogłabyś napisać coś o tych tabletkach, które bierzesz? Naprawdę pomagają i nie czujesz głodu? Mogłabyś napisac dokładną nazwę?
2008-06-17 11:50:27

odpowiedz
nihasa

spac chodze ok 23 :) tak od 16,30 juz nic nie jem tylko woda albo czerwona herbatka :) i jakos glodu nie czuje :) dzisiaj zjadlam do tej pory jakies 600 kalorii a czuje sie tak pelna ze szok :) Tabletki nazywaja sie Apptrim i sa narawde bardzo dobre kosztuja ok 40 zl za opakowanie :) Ja po nich nie czuje glodu ale tak jak mowie wazne sa tez cwiczenia! :)
2008-06-17 15:08:33

odpowiedz
ewelka20

Aha, w takim razie dzięki śliczne za wszystkie informacje. :) Czytałam o tych tabletkach w necie i rzeczywiscie same pozytywne oceny, jutro pójde do apteki. :) Życzę powodzenia w dalszym odchudzaniu, będę 3mała kciuki i za Ciebie i za mnie też. :D pozdrawiam.
2008-06-17 21:15:38

odpowiedz
modzianka
modzianka

czy tabletki o ktorych mowisz nie sa sprowadzane z czech (chociaz ostatnio juz sa dostepne u nas ale pod inna nazwa) sa to tabletki zawierajace pochodne amfetaminy i ksylometazolinu(składu znajdujacego sie w areozolach do nosa)???
2008-06-17 15:45:59

odpowiedz
nihasa

nie te tabletki sa calkowicie bezpieczne z naturalnych skladnikow Apptrim to całkowicie naturalny środek ułatwiający odchudzanie. Jako jedyny na rynku zawiera także ekstrakt z afrykanskiej rośliny Griffonia simplicifolia, który wpływa korzystnie na poprawę nastroju, koncentrację i wytrzymałość fizyczną oraz zapobiega często towarzyszącym diecie objawom zmęczenia i spadku formy. Inne składniki preparatu (m.in. wyciąg z nasion winogron i owoców kakaowca, cholina i aminokwasy) rozpuszczają tłuszcz oraz poprawiają przemianę materii, zapobiegają napadom głodu i redukują apetyt, pomagają zachować masę mięśni podczas diety, a także uczestniczą w usuwaniu wolnych rodników.

Zreszta poszukajcie info w necie wystarczy w google wpisac apptrim sa fora ludzie sie wypowiadaja i sa to same pozytywne wypowiedzi
2008-06-17 17:05:52

odpowiedz
modzianka
modzianka

nio dziewczyny ja mam problem troszke innego kalibru chociaz tez łączacego sie z odchudzaniem..a wiec 13.08.2011 wychodze za mąz...a co za tym idzie musze schudnac....18kg :((( jeszcze nie wiem jak to zrobie lecz na pewno bedzie to pierwsza dietaprzemyslana,zrownowazona i mądra...bo moje diety zazwyczaj konczyly sie szybciej niz zaczynaly...przerobilam juz chyba wszytsko: kopenhaska,kapusciana,grejfrutowa czy jakies inne pasci:( ale tym razem dam rade :) wierze w to..pierwszy raz jestem tak naladowana optymizmem :)))
2008-06-16 20:35:00

odpowiedz
gucha1986

na pewno dasz rade...
ja musze schudnac i to duzo do roku akademickiego o tym marze a za marzenia nie karaja i sie spelniaja....
nie wiem co tylko zrobic z moim facetem ktory opycha sie przy mnie a i wtedy mi tez sie chce:(:(:(
musze schudnac do wesela siostry, bede tam swiadkowa i w sumie wazna osoba po mlodych, bo wszystko ja im przygotowuje jezeli chodzi o wesele i siostra chce zeby slicznie wygladala i musze to zrobic dla niej i dla siebie...ratujcie.....
2008-06-18 13:12:05

odpowiedz
nihasa

troche samozaparcia i jakos pójdzie :)

Ja np dzisiaj zyje na chlebku wasa i marchewce z groszkiem gotowanej aaa no i zjadlam pomidorowa z ryzem :P w sumie wyszlo ok 800kalorii a czuje sie napchana :) wiec mozna sie najesc tylko trzeba glowkowac co zrobic zeby nie bylo to kaloryczne i miec samozaparacie i jakos pojdzie!:) i cwicz cwicz i jescze raz cwicz! :)
2008-06-18 17:58:16

odpowiedz
Marlena

gratuluje Ci ze tyle schudlas ja mam tyle samo wazrostu co Ty i tez tyle waze ale nie moge zrzucic kg. mam co prawda dopiero 16(nie cale) ale musze juz teraz zaczac zrzucac zbedne kg. propowalam juz wiele razy sie odchudzic i zawsze konczylo sie na tym zapominalam o diecie i jadlam to co chcialam. nie mam silnej woli i boje sie ze moge tak tyc tyc w nieskonczonosc. mysle teraz o pasie odchudzajacym ale nie wiem co z tego wyjdzie. przez zime przytylam okolo 15 kg i nie dosyc ze jestem gruba to jeszcze mam straszne roztepy na nogach piersiach i biodrach. boje sie teraz kolejnej zimy bo jak teraz nie schudne to pozneij juz wogole. mam postanowianie zrzyucic 20kg do konca roku mam nadzieje ze mi sie uda tak jak i Tobie.
2008-06-30 21:17:02

odpowiedz
nihasa

No i minęło 3 i pół miesiąca mojego odchudzania...jaki jest efekt..hmm chyb dobry z ubran rozmiar 44/46 nosze teraz 38/40 :) z 93 kg spadlam na 73! chce jeszcze zrzucic ok 8 kg przy wzroscie 176 bedzie ok!! Takze chcialam powiedziec ze warto! Bo czuje sie teraz zdecydowanie lepiej...przede wszystkim samoocena skoczyla w gore..i juz sie nie wstydze tego jak wygladam ;) a cy bylo to takie ciezkie..hmm da sie wytrzymac!! ;)
2008-08-30 07:06:14

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt