Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Moja historia » Waga stanęła w miejscu

Moja historia - Waga stanęła w miejscu

agata_26

Witam,
pomimo licznych ograniczeń i siłowni 3 razy w tygodniu nie mogę schudnąć. Od zawsze mam problemy z nadwagą. W 2000 roku osiągnęłam wagę 80 kg, przy wzroście 164 cm. Ta ósemka z przodu przesądziła sprawę, zaczęłam się odchudzać. I tak w ciągu 2 lat doszłam do wagi 53 kg. Skutki uboczne były takie, że przestałam miesiączkować. Zauważyłam też niepokojące objawy strachu przed jedzeniem. Rodzina zaczęła się o mnie martwić, w końcu trochę odpuściłam. Nadal jednak nie jadłam nic wysokokalorycznego. Tak jest do dzisiaj. Mimo to przytyłam. Od dwóch lat chodzę regularnie trzy razy w tygodniu na siłownie. Spędzam tam około 1,5 godziny. Moja waga nie chce jednak spaść, utrzymuje się między 63 a 65 kg. Próbowałam już różnych wspomagaczy i nic. Pojęcia nie mam co robić.
2008-04-24 14:36:05

odpowiedz
wrona1987

kilka razy to przerabialem,organizm broni sie przed utrata wagi i po jakims czasie gdy zrzucamy wage wchodzi w okres tak zwanej stabilizacji i wtedy mimo wysilku nie mozemy nic scudnac,po jakims czasie minie,
2008-05-10 10:37:52

odpowiedz
Sroka

I jeszcze jedno - siłownia nie odchudza. To robią tylko dieta i aeroby.
2008-05-07 21:41:26

odpowiedz
Sroka

Przez to że tak bardzo ograniczałaś jedzenie zmniejszył Ci się metabolizm. Jeśli chcesz to odwrócić to powinnaś zacząć ćwiczyć i to porządnie! Ale nie tylko gimnastykę, ale przede wszystkim ćwiczenia poprawiające wydolność organizmu - aeroby albo, jeśli jesteś wytrzymała to HIIT-y. Do tego również ćwiczenia siłowe, bo pewnie Twój organizm w dużej części spalił nie tłuszczyk a mięśnie!
Do tego zwiększ ilość węglowodanów w dietce, i odżywiaj się zdrowo;). Efekty przyjdą z czasem. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
P>S> Miałam tak samo.
2008-05-07 21:40:19

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt