Forum » Moja historia » Problem....brzuszek
| wikiz | Witam.Ja niestety mam problem z brzuchem.Po ciązy został mi obwisły brzuszek...brzuszysko.Dieta tu nic nie da ponieważ co prawda schudłam ale brzych jeszcze gorzej wygląda.Nie moge na siebie włozyc fajnych rzeczy ponieważ.widać wiszący...brzuch, nie moge załozyć stroju kapielowego ponieważ widać wstrętny....brzuch.Proszę o poradę czy jest jakaś metoda...choć już w nic nie wierzę.Czy ktos ma równiez taki problem? Jak sobie z tym radzi? Ja juz nie mam sił, brak mi wiary w siebie ponieważ ten obwisły brzuch wpływa na acałe moje zycie...destrukcjynie. |
| anetka29111 | Mysle ze powinnas wiecej cwiczyc i tyle!! Sama dieta to za malo!! Musisz uprawiac wiecej sportu okolo 45 minut dziennie i bedziesz wygladac super!! |
| pomorzanka | Ja |
| Sroka | Polecam A6W;). Nie dałam rady tego zrobić, bo zanudziłabym się na śmierć, ale te ćwiczenia bardzo dobrze kształtują brzuszek. Efekty są zdumiewające;) |
| Ksenka | Hej a co to jest A6W:)??? |
| magdusia | Cześć dziewczyny! mam podobny problem, pół roku temu urodziłam i mimo że dużo ćwiczę ostatnio i schudłam juz 11kg to nadal ten brzuch właśnie wisi..... mnie się zdaje, że to nawet nie jest kwestia mięśni czy tłuszczu, lecz obwisłej niezbyt jędrnej skóry...... co ja z tym robię?/? Peeling z kawy sypanej, masaże z balsamem, słyszałam, że najlepiej po porodzie na taką skórę działa Mustela9, kosztuje ok. 120zł ale rzekomo wystarcza na 3-4 miesiące i rewelacyjne skutki - mieszkam aktualnie poza Polską i nie miałam okazji jeszcze kupic i wypróbować, ale poleca wiele dziewczyn, lub też organiczny kolagen, cena podobna i również rewelacyjne skutki, bo zagęszcza te rozwolnioną skórę, dobre też na rozstępy...... oczywisćie ćwiczenia wciąż i niezmiennie!!!! ale tak jak mówię, mięśnie mogą być ładnie wyrobione, ale ich nie widać...... a6w to aerobiczna szóstka Weidera, bardzo nudne i trudne ćwiczenia, łatwo i nadwerężenie kręgosłupa.... poza tym szóstka nakazuje ćwiczenia codziennie lub 6 dni w tygodniu a mięsnie muszą odpoczywać, najlepeij ćwiczyć w serii 2dni, 1dzień pauzy lub co drugi dzień...... polecam też na youtube filmiki z serii 8minut abs lub inne abs, to na brzuch, np abs z Tamilee Webb, znajdziecie wszystko w necie, wystarczy wpisac hasło w google. Gdyby jednak któraś z Was chciała wybrać się na fitness i siłownię - to szczerze polecam i koniecznie męczyć trenera:) Oni dużo wiedzą i mimo, że czasami nam się wydaje, że nie takie ćwiczenia nam polecają jak trzeba, zaufajcie fachowcom:) Ja np miałam strasznie słabą miednicę i wogóle nie mogłam robic brzuszków prawidłowo a a6w tylko masakrowało mój kręgosłup..... nie zapomnajcię ćwiczyć mięśnie grzbietu i rozciągać sięrozciągać i rozciągać się!!!! foczka lub kobra, kilka serii może działać cuda......:) powodzenia!!! |
| Sroka | A6W jest b. trudne tylko na początku, potem ćwiczenia robią się łatwe, tyle że bardzo monotonne. Dobrze wykonane A6W nie może nadwyrężyć kręgosłupa, podobnie jak wszystkie inne tego typu ćwiczenia na brzuch. Ale jak ktoś podrywa plecy siłą mięśni wokoło kręgosłupa, to nawet zwykłe brzuszki mogą być niebezpieczne. |
| magdusia | Sroka - dokładnie o tym właśnie mówię, samemu bardzo trudno jest skontrolować, czy robie brzuszki właściwie, "całe życie" myślałam, że robię brzuszki dobrze, no bo cóż łatwiejeszego a tak naprawdę jak spojrzał na to trener to się za głowę złapał.... ja juz miesiąc prawie codziennie jestem na fitnesie lub siłowni i ćwiczę miednicę i brzuch na różne sposby, by robić to MIĘŚNIAMI BRZUCHA A NIE KRĘGOSŁUPA, nawet wczoraj jeszcze zostałam przez instruktorkę poprawiana.... a w domu/? samemu?? trudno to skorygować a przyznasz, że taki np. 10dzień A6w, gdy robisz 3 serie po 8 cykli to jest.....przeszło 150brzuszków.... ja po miesiącu robię 3x 20 i jestem spocona jak szczur.... wiem, że moje zdolności czy kondycja nie są miernikiem dla wszystkim kobiet, ale..... porwałam się kiedyś na a6w i gdybym tak miałam silniejszą wolę to pewnie ładnie bym sobie kręgosłup zdziabała..... pizę to ku przestrodze dziewczyny, żadne ćwiczenie nie może sprawiać Wam bólu!!! powinnyście czuć pracujące mięsnie, ale to nie ma nic wspólnego z bólem czy zakwasami!!! nadal podtrzymuję zdanie, że a6w jest ćwiczeniem trudnym, bo... jest jednostajne, monotonne i wymaga precyzji.... tym bardziej, że jest tam tak wiele właśnie precyzyjnych powtórek..... |
© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt