Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Moja historia » ochrona miesni

Moja historia - ochrona miesni

wrona1987

jestem chlopakiem i kiedys bylem dosc otyly,chodzilem na silownie i rozwijalem sia ale waga rosla,przy wzroscie 190 cm doszedlem do wagi 113 kg,obwod pasa byl 110,przez pol roku schudlem do 79 kg.wysuszylem sie na papier i stracilem sile ktora sobie wypracowale,teraz troche przytylem,mam 94,5 kg,zaczelem znowu sie odchudzac,bieganie i silownia,tylko tym razem chce pozbyc sie tkanki tlószczowej a utrzymac mase miesniowa.zna ktos dobry sposob i tabletki?kupilem clarinol,zastanawiam sie tez nad termospeed...pozdrawiam
2008-05-10 10:32:44

odpowiedz
gaba
gaba

Ja ogólnie to bym Ci nie polecała zadnych "dopalaczy" - po co psuć sobie organizm. Najlepsza dieta na wzmocnienie masy mięśniowej a spalenie tłuszczu, to dieta plaż południowych, oparta glównie na dostarczaniu organizmowi białka a wyeliminowaniu węglowodanów. No i ćwiczenia. MOsobiść mi jako kobiecie nie zabardzo podoba się napakowane na siłowni ciało, owszem fajnie jest jak się facet trochę doprawi na siłce ale bez przesady. Za to uwielbiem jak facet ma wyrzeźbione ciałko wolnym cięzarem, czyl hantle, lub butelko z wodą, basen i lekkoatletyka, czyli najlepiej bieganie. Owszem możesz też spróbować różnych koktajli białkowych, ale moim zdaniem są one obrzydliwe i w cale nie wiem czy tak super pomagają. A wszystko co sztuczne jest szkodliwe dla organizmu.
2008-05-16 20:45:16

odpowiedz
Sroka

Tabletki? Nie polecam... Czy nie lepiej zrobić wszystko bez wspomagaczy;)? Jeśli chcesz ochronić mięśnie - recepta jest prosta. Aeroby, siłka, gimnastyka, rower... I odpowiednia dieta. Jeśli się ćwiczy a do tego katuje organizm dietą to lecą mięśnie a nie tłuszcz, więc trzeba jeść rozsądnie. Więcej informacji od specjalistów pewnie będzie na forum SFD(również o suplementacji). Pozdrawiam.
2008-05-10 18:13:09

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt