Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Moja historia » Czy ja zwariowałam?

Moja historia - Czy ja zwariowałam?

zuza

Od jakiś dwóch lat próbuję schudnąć, ale mam pewien problem - nie potrafię odchudzać się tak, żeby mój organizm na tym nie ucierpiał. Kiedy ostatnio odchudzałam się dość intensywnie, przestałam miesiączkować. Skóra zaczęła mi się łuszczyć, a włosy wypadać. Moja siostra, która jest lekarką powiedziała, że możliwe że miała na to wpływ moja dieta, więc jej zaprzestałam., ale ciągle myślę o innych. Niestety nie umiem się odpowiednio odżywiać. Jem albo za dużo, albo za mało.
Według BMI moja waga jest na pograniczu niedowagi, ale szczerze mówiąc wcale na niedowagę nie wyglądam. Jadnak wcale nie to jest najgorsze... Nieraz jedzenie, a właściwie niejedzenie jest dla mnie najważniejsze. Ciągle staję przed lustrem, na wadze, mierzę się w talii. A wcale nie uważam się za osobę próżną...
Czy ja zwariowałam??? Skąd ten patologiczny strach przed jakimkolwiek przybraniem na wadze? Proszę o pomoc...
2008-05-17 15:12:58

odpowiedz
aga29

Skoro jak piszesz twoja waga jest na pograniczu niedowagi i wagi prawidlowej a ty obsesyjnie probujesz sie odchudzac mozesz miec poczatki anoreksji. Wypadajace wlosy a takze zanik miesiaczki moga byc objawem niedozywienia. Jesli masz taki problem powinnas wybrac sie do lekarza rodzinnego ewentualnie psychologa. Nie mozesz ignorowac takich sygnalow. Powodzenia.
2008-05-18 21:35:01

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt