Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Moja historia » i ja..

Moja historia - i ja..

bzyk

Waże sobie 116kg, przy wzroście 173cm. OD dzis zaczynam diete. Sama nie wiem na czym będzie polegać.. póki co nic nie jem. Ćwiczyć mi się nie chcę, ale pewnie zacznę wieczorami chodzić na późne długie spacery. Chciałabym być na diecie do grudnia... i schudnąć około 30kg.. możliwe?
Się okaże...
Może macie jakieś rady jak nie poddać się pokusie?
2008-08-05 12:35:58

odpowiedz
zmiana
zmiana

Witam:-) Wiem,że początki są trudne. Przez pierwsze dwa tygodnie diety tracimy głownie wode, ale już po 3 tygodniach zaczniesz widzieć duże zmiany. Nic chyba tak nie motywuje, jak widoczne efekty. Po pierwsze: NIE ZNIECHĘCAJ SIĘ-jeśli zjesz coś z "zakazanej listy". Skusiłaś się-trudno.W ramach "zadośćuczynienia" poćwicz 15 min dłużej,lub wybierz się na spacer. Ja również nie lubiłam ćiwczyć, ale urozmaicająć sobie ćwiczenia muzyką i tańcem można przy tym dobrze się bawić. Myśle, ze 30 kg w 3,5 miesiąca to dość dużo. Uwierz, szybko nei znaczy skutecznie-znam to z własnego doświadczenia. No i przede wszytkim musisz zmienić tok myślenia: "chce być na diecie do grudnia"-chcąc utrzymać efekty diety nie możesz wrócić do starych nawyków żywieniowych. Czekolady, ciasta, smarzone i tłuste potrawy na zawsze muszą zniknąć z Twojego jadłospisu. Jeśli będziesz chciała mogę polecić Ci jakieś lekkie przekąski i dania, które pomogą Ci w walce z głodem.Pozdrawiam i trzymam kciuki:-)
2008-08-13 20:57:44

odpowiedz
kostka272
kostka272

Zmiano ja chętnie poprosiłabym przepisy lub porady na temat lekkich przekąsek i dań :)
2008-08-21 00:22:56

odpowiedz
bzyk

O tym, że do grudnia chodzi o to, że do tego czasu chcę schudnąć a później.. oczywiście całe życie na diecie..
Ale chętnie spróbuję Twoich przekąsek które pomogę mi walczyć z głodem :)))
Czekam z niecierpliwością!
2008-08-17 13:35:19

odpowiedz
wt85
wt85

Hej ja w swoim czasie ważyłam 110 kg przy wzroście 175... w ciągu 3 miesięcy schudłam 20 kg potem w ciągu kolejnych 6 miesięcy 10 kg a potem mi się przytyło z 10 kg (ale to z mojej winy, po prostu się zbuntowałam); polecam spacerki naprawdę działają cuda :):):) przynajmniej godzinkę a no i stosowałam i teraz znów stosuję dietę 1000 kcal :P:P:P
2008-08-05 16:28:37

odpowiedz
ilonkaldz

hej ja chudlam i tylam w koncu wpadlam w depresje i nici z odchudzania teraz znow wzielam sie za siebie ale nie stosuje zadnych diet ja poprostu jem wtetdy kiedy jestem glodna i nie wchodze na wage ze wzgledu na to ze choc jest nowa to i tak oszukuje :) a co najlepsze to widze po sobie ze troszke chudne dzieki temu ze nie wchodze na wage mam wieksza motywacje zycze wam wszystkim samych sukcesow :)
2008-08-05 18:10:57

odpowiedz
magdako

Naucz swój organizm dostarczania energii o stałych porach (codziennie pilnuj się zdokładnością co 15 minut). Ciało nauczy się, że nie musi odkładać i przestanie to robić - a to już połowa sukcesu:)
2008-08-25 11:32:45

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt