Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Motywacja » Potrzebuje pomocy

Motywacja - Potrzebuje pomocy

100krotka

witam!
odchudzam sie od lipca, schudlam juz 23kg, pozostalo jeszcze przynajmniej 13 do zrzucenia, ale waga stanela!!!!
Czy ktos mi moze doradzic co zrobic w tej sytuacji?? czy sa jakies metody na przelamanie takiego zastoju??sytuacja opisywana przeze mnie trwa juz pare tygodni, dlatego szukam rady. Wczesniej zdarzalo sie pare dni bez spadku wagi ale nie tak dlugo.Jeszcze dodam, ze stosuje diete 1000kcal, jem 5 posilkow dziennie i cwicze 3-4razy w tygodniu. Doradzcie co robic!
2008-02-12 00:22:45

odpowiedz
justysssia_20

Witam pytanie do 100krotka
Ja do zrzucenie mam 26 kg :( i rowniez chcialam stosowac diete 1000kcal tylko nie wiem czy mam sie udac do dietetyka i jakos sama ukladac posilki
Jak ty sobie z tym poradzilas czekam na odpowiedz.pozdrawiam
2008-05-08 15:18:42

odpowiedz
misiek_23

Słyszałem, że to całkiem normalne - waga spada niejako "etapami", raz szybciej, a raz wolniej i nie ma na to wpływu fakt, że nie zmieniłaś trybu życia. Jeśli to prawda, to sugeruję utrzymać taką dietę jeszcze jakiś czas - powinno znowu lecieć w dół.

A jeśli nie, to być może po prostu masz już mniejsze zapotrzebowanie energetyczne, niż przy poprzedniej wadze i stąd takie spowolnienie? Chyba najlepiej spróbować zostawić, co jest, a jak zastój się utrzyma, może lekko (lekko!) zwiększyć ilość ćwiczeń?

W przeciwnym wypadku... => lekarz.

A tak na marginesie, to gratuluję wytrwałości i fenomenalnego wyniku. To ogromne osiągnięcie, wierz mi. Nawet, jeśli wciąż coś do zrzucenia pozostało. Bo widać, że można...

Pozdrawiam!
2008-03-05 13:06:30

odpowiedz
natalcia
natalcia

Tak ja tez słyszałam że waga spada najszybciej na początkach diety później jest coraz trudniej...
2008-06-04 20:57:17

odpowiedz
Marysia

Ech... Odchudzanie się w takim tempie jest niebezpieczne dla zdrowia... I oto efekty... Bardzo prawdopodobne że masz obniżony metabolizm, a właśnie to powoduje np. efekt jo-jo.
2008-05-07 21:47:22

odpowiedz
odchudzajacasie

to nie jest szybkie temp od lipca do lutego 23 kg norma
2008-05-08 13:49:56

odpowiedz
modzianka
modzianka

czapki z głów za23kg w dół:))))))
2008-11-21 01:19:21

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt