Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Motywacja » MOTYWACJA :) jest na to sposób

Motywacja - MOTYWACJA :) jest na to sposób

mariki
mariki

Motywacja to indywidualna sprawa kazdego z nas. Dla jedych moga to byc pieniadze, dla innych zdrowie, chec wystapienia w bikini tego lata i wiele innych. Niektorzy z Was pisza ze otoczenie akceptuje to jak wygladacie, ze macie duzo przyjaciol, udzielacie sie towarzysko, ze jest ktos kto was kocha, no i fajnie. Ale nie zapominajcie ze grubas to grubas. Gruby chocby stanal na glowie to nigdy nie bedzie czul sie w 100% dobrze, zasze bedzie chcial cos zatuszowac. Co wiecej nigdy w ciuchach nie bedzie wygladal tak dobrze jak ktos kto nie ma nadwagi. No chyba nie powiecie mi ze faldy tluszczu moga byc sexi. Szukacie motywacji? to powinna byc wasza motywacja: chec wygladania jak ludzie, zadowolenie z siebie ,wyzsza samoocena, przeciez jestescie na tym forum nie bez powodu, chcecie schudnac, bo nie chcecie wygladac tak jak wygladacie.
2008-03-11 23:42:39

odpowiedz
grazka

mariki,masz rację!Myślę,że najważniejsza jest wyższa samoocena,szacunek do siebie.Gdy patrzysz w lustro i widzisz,że wyglądasz jak człowiek,masz więcej odwagi do zmagania się z codziennością.Masz nadzieję,że poradzisz sobie w innych dziedzinach życia.Ja mam już swoje lata (44),odchudzam się od 20 lat,wiem co to jo-jo,znam wszystkie diety na pamięć,ale wiem,że mi się w końcu uda.Nie jest łatwo,kompulsywne objadanie się i nałóg jedzenia słodyczy to pozostałości trudnego dzieciństwa.Ale z biegiem lat udało mi się wyrobić poczucie własnej wartości.Jestem szczęśliwa,mam wspaniałą rodzinę i przyjaciół,ale mój wygląd nie jest mi obojętny.Właśnie dlatego,że mam 44 lata wiem,że to już "ostatni gwizdek",by nauczyć się zdrowo jeść,poprawić kondycję i ładnie się starzeć.Dzieci dorosłe,czas pomyśleć o sobie.
Staram się odżywiać zgodnie z dietą strukturalną dr M.Bardadyna,2 razy w tygodniu chodzę na aerobik...Dziewczyny 40+ zaczynamy nowe życie!
2008-03-14 14:56:12

odpowiedz
basia

witam moje panie macie obie rację motywację trzeba znależć nawet w najmniejszej rzeczy ktoś odpisał mi co ma wiosna do odchudzania tu chodzi o samo nastawienie się do sytuacji jakby nie było jest to okres wielu wyrzeczeń ja sama mam 40 lat prawie dorosłe dzieci powinnam ważyć 15 kg. mniej straciłam 7 kg.wymyślam sobie różne pocieszenia byle tylko wytrwać jeżeli by to mogło komuś pomuc mam kamicę nerkową odkąd zaczełam odchudzanie ani rau nie poczulam jej bólu czy nie jest warto się komuś poświecić przecież nie żyjemy tylko dla siebie powodzenia
2008-03-14 15:48:59

odpowiedz
kinzia

dobra motywacja sa tez wyniki innych, poczytajcie www.historie.pl
2008-03-14 15:47:51

odpowiedz
alak
alak

Tak pięknie piszecie kobietki o motywacji i zgadzam się z wami zupełnie. Ja motywacji mam mnóstwo tylko totalny brak silnej woli i jakiegokolwiek wsparcia. Tak więc ponosze same porażki. Brakuje mi osoby która da mi kopa i zachęci do dalszej walki. Kiedyś nosiłam rozmiar 36-38 a teraz 48 i kompletnie nie umiem sobie z tym poradzić. Doskonale wiem jak, co z czym tylko brak mi tej determinacji i wytrwania. Pomóżcie jak sobie z tym poradzić.
Pozdrowionka
2008-05-08 21:44:53

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt