Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Motywacja » moja prywatna motywacja :)

Motywacja - moja prywatna motywacja :)

inka
inka

Witam!
to mój kolejny powrót do odchudzania. Tym razem jednak będzie uwieńczony sukcesem.
Wyobraźcie sobie mnie - młodą aktywną wesoło kobietkę (zresztą większość z nas taka właśnie jest) i moje 110 kg. Przeraziłam się wchodząc na wagę... od 6 miesięcy mieszkam sama, wyprowadziłam się spod opiekuńczych skrzydeł mamusi i ....... przestałam dbać o całe swoje życie - jednak nie zapominałam o świecie. Więc cera moja przypominała jeszcze niedawno formę silikonową zdjętą z księżyca, ciało to same wałki, wałeczki, grudki i trzęsąca się galaretka.
problemy zdrowotne od baku kondycji do spowolnienia kwestii kobiecych.

moja motywacja to zlepek wszystkiego co każdej/każdego z nas dotyczy :
1. nie chcę chorować na wszystko co może mnie złapać za fałdę tłuszczu - chcę być zdrowa
2. nie chcę odpuszczać sobie - chcę być dobra dla siebie
3. nie chcę słuchać - "o grubas się kula" - chcę lubić siebie
4. nie chcę być samotna - chcę się podobać sama sobie i innym (szczególnie temu jedynemu)
5. chcę założyć rodzinę
6. chcę być bardziej radosna, szczęśliwa i co najważniejsze jeszcze bardziej REWELACYJNA !!

i mimo, że to setna próba wiem że będzie udana! Długa droga przede mną ale jakże wspaniała... :)

pozdrawiam wszystkich
i trzymam kciuki za każdego z Nas.
2008-03-30 13:18:37

odpowiedz
magi

Z całego serca Ci życzę wytrwałości w tym dobrze określonym celu.Prawdą jest,że wszystkie przede wszystkim powinnyśmy zrobic to przede wszystkim ze względu na zdrowie.Już od dawna wiadomo,że przyczyną wielu chorób jest nieodpowiedni sposób odżywiania.A nasz nastrój nie jest najlepszy.Ty Inka mówisz,że masz świetny nastrój..i tak trzymać podoba mi się to:),ale jest wielu,którzy ze względu na swoja wagę popadają w złe nastroję.Ja przez ostatnie pół roku przytyłam 10 kilo i czuję sie fatalnie.Dlatego moja motywacją jest dobre samopoczucie i wiem,że je wkrótce odzyskam.I jestem pewna,że i ty dojdziesz do swojego upragnionego celu.Pozdrawiam
2008-04-03 19:34:42

odpowiedz
swietlik
swietlik

wierzę,że Ci się uda:)powodzenia i 3mam kciuki:))))
2008-04-02 17:03:57

odpowiedz
niemamowy7

Trzymam mocno kciuki za Ciebie :)))
2008-04-02 16:20:58

odpowiedz
basienka
basienka

Inko trzymam za ciebie kciuki .Widzę, że masz wiele motywacji w sobie a to już duży sukces.Pamiętaj żeby samemu się podobać trzeba w to bardzo wierzyć i często stawać przed lustrem i popatrzeć oczami innych na siebie.Czy sie spodobasz sobie to tylko zależy od ciebie ,twojego samopoczucia ,dnia a nawet godziny.Wierzę, że wiosna jest najlepszym momentem do rozpoczęcia "Zadania odchudzania"
2008-03-31 11:54:42

odpowiedz
justynas76

Witajcie! Jestem tu nowa i jak większość z Was też uznałam, że wiosna to świetny moment żeby zabrać się za siebie ( a jest za co - mam do zrzucenia jakieś 30 kg.) Raz już mi się udało - po narodzinach pierwszej córki, ale po kolejnej ciąży podtrzymywanej hormonami jest jakby nieco trudniej. Nie zrażam się jednak, tym bardziej, że po operacji biodra odzyskałam sprawność i zaczynam! Cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem! Pozdrawiam wszystkich! ;-))))
2008-04-14 14:50:48

odpowiedz
inka
inka

wszystko się da zrobić :)
bo my jesteśmy poprostu rewelacyjne kobietki :)
trzymam kciuki
2008-04-15 00:25:39

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt