Forum

nowy profil regulamin

Administrator portalu odchudzanie.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Więcej informacji. Regulamin forum odchudznie.org.pl

Forum » Motywacja » dieta kopenhaska raz !!! ;)

Motywacja - dieta kopenhaska raz !!! ;)

modzianka
modzianka

witam was moje drogie ;* chciałabym abyście mi podpowiedziały cos o diecie kopenhaskiej a mianowicie mam kilka pytań:
1.jesli mowa ze danego dnia jest na obiad szpinak czy marchewka to ile tego dac?bo nie ma podanej ilosci.
2.czy po tej diecie mozna stosowac diete 1000 kcal?
3.jakie tabletki witaminowe sobie kupic do tej diety?/bo trzeba brac witaminki/
4.czy cwiczenia cos pomagaja dodatkowo oprocz diety?
5.ile najwiecej udało wam sie schudnac przy tej diecie?
6.jak wogole dalyscie rade?
7.no ijak ja stosowałyscie to co oprocz diety robilyscie?

slyszalam od wielu osob ze to jest wrecz smiertelna dieta ale wiem ze w inny sposob nie schudne.lecz również od wielu osob slyszalam ze jest dobra juz sama nie wiem co mam myslec.
bardzo prosze o koemnty gdyz od poniedziałku planuje rozpocząc jej stosowanie...pozdrawiam ;*
2008-05-25 01:49:45

odpowiedz
misia69

Ja stosowałam dietę kopenhaską dwa razy. Schudłam najwięcej / za pierwszym razem /12kg. Waga utrzymała sie ok roku. Po drugiej diecie schudłam ok 10 kg ale już szybciej wróciłam do swojej wagi. Po zakończeniu diety nie miałam ochoty prawie wcale na jedzenie. Jak zjadłam cokolwiek to miałam straszne bóle. Po kilku dniach jedzenia nabiału organizm przystosował sie do zmiany
2008-05-26 09:55:27

odpowiedz
kinia69

Hej:) Jesli chodzi o dietę samą w sobie, to jesli kiedyś stosowałaś głodówki lub diety niskokaloryczne, to dasz radę. Ja kilka lat temu wytrzymalam cale 13 dni na tej diecie, rzeczywiscie, jest ciężka, ale efekt utrzymuje się tak z 2 lata. Schudłam jakieś 7 kg. Jest to jedna z najlepszych diet, dzięki której w krótkim casie można uzyskać naprawdę świetne rezyltaty.Natomiast trzeba mieć w sobie strasznie dużo silnej woli.Bo jesli zaczniesz dietę, a w po kilku dniach sięgniesz po coś słodkiego, lub inną rzecz, która nie jest uwzględniona w diecie, to możesz potem spodziewać sie efektu jojo.
1.) Jedna marchewka lub garstka szpinaku.
2.)Można,aczkolwiek ja radziłabym poprostu stopniowo właczać węglowodany do diety, tym sposobem waga długo się utrzyma.
3.) Co do witamin, to rzeczywiście organizm jest troszeczke wycieńczony bez nich i przy każdej diecie należałoby brać witamy, ale pamiętaj, że od witamin sie tyje.
4.)Oczywiście, że ćwiczenia pomagają, Głupotą jest stosowanie samej diety. Ćwiczenia ujędrniają ciało, poza tym peelingi, masaże i balsamy potęgują efekt dietki.
7.) Bieganie, aerobic, jazda na rowerze, 6 Weidera.
Powodzenia
2008-05-25 10:10:45

odpowiedz
modzianka

wielkie dzieki za odpowiedz.ale powiedz mi jeszcze co to znaczy włączac do diety węglowodany?tzn co i jak i ile mam jesc?
2008-05-25 10:44:52

odpowiedz
kinia69

Hmm węglowodany to inaczej cukry. Dieta kopenhadzka opiera sie glownie na bialku, tak wiec jesli ja skonczysz to jedz dalej bialko czyli kefir na sniadanko, piers z kurczaka na obiad, ale z tygodnia na tydzien dodawaj wiecej weglowodanow, czyli platki z mlekiem lub wafle ryzowe, od czasu do czesu mozesz pozwlic sobie na cos slodkiego:)
2008-05-25 21:02:17

odpowiedz
modzianka

wielkie dzieki ;)
2008-05-25 23:16:27

odpowiedz
paulina

czy mozna zamiast np szpinaku zjesc marchewke gdy nie ma sie dostepu na niektore potrway
2008-09-26 21:06:14

odpowiedz
modzianka
modzianka

o boze jaka ja byłam głupia jeszcze pół roku temu;////// teraz w zyciu a nigdy bym sie za kopenhaska nie wzieła...wole racjonalne i stopniowe pozbywanie sie ciałka:)
2008-11-21 00:28:20

odpowiedz

© 2008 odchudzanie.org.pl | odchudzanie.org.pl - Diety opracowywane przez specjalistów | Nota prawna | Kontakt